RESDUNG

Soalan-soalan lazim berkaitan RESDUNG ...

 1. Bagaimana kita nak tahu yang kita ada penyakit resdung? Petanda-petanda orang yang terkena resdung ialah sering bersin pada waktu pagi dan juga bila terhidu sedikit habuk,hidung kerap tersumbat,gatal dipermukaan muka dan hidung apabila makan makanan laut/ayam, berjerawat di kepala, rambut kerap gugur, migrain dan juga sering selsema.
 2. Sakitkah rawatan resdung yang anda jalankan kepada pesakit? Tidak sama sekali...
 3. Mengapakah rawatan anda agak murah berbanding rawatan-rawatan resdung di pihak lain? Kaedah rawatan saya berkonsepkan perniagaan islam dimana saya hanya mengambil untung sedikit sahaja dari perkhidmatan saya.
 4. Adakah rawatan resdung anda bersih dan tiada unsur-unsur khurafat ataupun mistik? Kaedah rawatan saya hanya berteraskan penggunaan herba dan penggunaan jampi menggunakan 100% ayat al quran.
 5. Adakah pesakit perlu menjalani rawatan susulan? Pesakit disyorkan untuk datang rawatan susulan 4 bulan sekali untuk penjagaan kesihatan yang berterusan.
 6. Apakah pantang larang yang pesakit perlu patuhi selepas menjalani rawatan anda? Pesakit disyorkan mengurangkan pengambilan makanan laut.
 7. Sesuaikah pesakit wanita menjalani rawatan resdung dengan anda? Rawatan resdung kami tiada sentuhan aurat antara perawat dengan pesakit dan pesakit wanita juga tidak perlu membuka tudung dan sebagainya.
 8. Bagaimana pula bagi pesakit resdung yang tinggal berjauhan dan sukar ketempat anda? Bagi pesakit yang tidak mampu datang ke pusat rawatan kami, anda boleh memesan produk resdung kami secara online di mana kami akan pos laju produk resdung tersebut ke tempat anda.
 9. Bagaimanakah seseorang itu boleh terkena penyakit resdung? Seseorang itu terkena penyakit resdung berpunca dari banyak faktor, antaranya faktor pemakanan,antibodi badan yang lemah dan juga faktor genetik serta kebersihan persekitaran tempat kerja/ kediaman.
 10. Bagaimana kita perlu mengawal penyakit resdung yang dialami supaya ia tidak menjadi kritikal? Pesakit disyorkan mengurangkan pengambilan makanan laut/sambal belacan, pakai topeng muka jika anda bekerja di persekitaran yang berhabuk, kerap mencuci muka 2x sehari dengan sabun antiseptik seperti Dettol/ Protex dan juga menjalani rawatan bekam sunnah di bahagian muka dan tengkuk 6 bulan sekali.
 11. Adakah penyakit resdung boleh sembuh dengan sendirinya jika tidak dirawat? Tidak sama sekali, malah akan menjadi kritikal di masa-masa hadapan.
 12. Adakah penyakit resdung merbahaya? Penyakit resdung akan menjadi bahaya jika sikap individu tersebut tidak mahu langsung menjalani sebarang rawatan dan juga tidak mengambil sebarang langkah pencegahan.
 13. Berapakah nisbah individu di Malaysia ini terkena penyakit resdung? Nisbah individu yang terkena penyakit resdung di Malaysia ini ialah 1:3 bermaksud 1 daripada 3 orang sihat ada risiko terkena penyakit resdung.

Suatu Ikhtiar ... Mencari Yang Halal Itu Fardhu